Ook sprinter Tom Veelers houdt het voor gezien

Veelers (witte helm, lichtgroene broek) in de sprint van de vijfde etappe. Vandaag, tijdens de twaalfde etappe, stapte hij af. Foto AP / Laurent Rebours
Veelers (witte helm, lichtgroene broek) in de sprint van de vijfde etappe. Vandaag, tijdens de twaalfde etappe, stapte hij af. Foto AP / Laurent Rebours Veelers (witte helm, lichtgroene broek) in de sprint van de vijfde etappe. Vandaag, tijdens de twaalfde etappe, stapte hij af. Foto AP / Laurent Rebours

De Nederlandse sprinter Tom Veelers is afgestapt in de Tour. De man van Argos had een goede eerste Tourweek achter de rug, maar vandaag raakte hij al snel op achterstand, waarna hij besloot op te geven.

Veelers viel als een van de weinige Nederlanders in positieve zin op in het eerste gedeelte van deze Tour. Na het uitvallen van zijn ploeggenoot (en de belangrijkste Argos-sprinter) Marcel Kittel kon hij voor eigen kansen gaan. Drie keer sprintte hij naar een plek in de top-6, met zijn derde plek in de vierde etappe als beste prestatie.

In de eerste helft van de etappe van vandaag zitten twee zware beklimmingen. Veelers kon het hoge tempo van het peloton daarop niet meer bijbenen en besloot toen de ronde gedag te zeggen.

Gisteren stapten maar liefst vier Nederlanders af: Mollema, Gesink, Ruigh en Westra gaven er de brui aan. Er rijden nu nog elf Nederlanders in de Tour. Argos heeft na de opgave van Kittel, Fröhlinger en nu Veelers nog zes renners over.

Ook de Fransman David Moncoutié stapte vandaag af.