‘Meer dan 220 mensen gedood bij nieuw bloedbad in Syrië’

Meer dan tweehonderd mensen zijn volgens activisten van de oppositie gisteren omgekomen bij een bloedbad in het Syrische stadje Taramseh. Als het bloedbad wordt bevestigd, is het de grootste geweldsexplosie die in Syrië plaatsvond sinds het begin van de opstand tegen president Assad.

Meer dan 220 mensen zijn volgens activisten van de oppositie gisteren omgekomen bij een bloedbad in het Syrische stadje Taramseh. Als het bloedbad wordt bevestigd, is het de grootste geweldsexplosie die in Syrië plaatsvond sinds het begin van de opstand tegen president Assad.

Een woordvoerder van een lokale oppositiegroep zei gisteravond laat tegen persbureau Reuters dat het Syrische leger het sunnitische stadje Taramseh, in de provincie Hama, gisteren met zware wapens onder vuur nam. Het leger zou daarbij onder meer helikopters en tanks hebben ingezet. Na beschietingen door het leger zouden regeringsgezinde milities Taramseh zijn binnengevallen en meer dan 220 mensen, voornamelijk burgers, hebben afgeslacht.

Syrische staatstelevisie geeft schuld aan ‘terroristen’

De berichten over een bloedbad in Taramseh zijn nog niet door onafhankelijke bronnen bevestigd. De Syrische staatstelevisie bevestigde dat er gisteren hevig gevochten is in het stadje, maar gaf de schuld van het bloedbad aan “gewapende terroristische groepen”. Volgens de staatstelevisie kwamen bij de gevechten ook drie veiligheidstroepen om het leven.

Oppositieactivist Fadi Sameh, inwoner van Taramseh, vertelde afgelopen nacht aan Reuters dat complete huizen door de regeringsgezinde milities vernietigd werden en dat bijna iedere familie uit Taramseh familieleden verloren heeft. Onder de ruim 220 slachtoffers zouden veel vrouwen en kinderen.

Het bloedbad in Taramseh doet denken aan eerdere geweldsexplosies in Syrië. Begin juni werden 87 mensen vermoord door regeringsgezinde milities in het stadje Al-Qubayr. Eind mei vond het beruchte bloedbad in Houla plaats, waarbij 108 mensen om het leven kwamen.


Grotere kaart weergeven

    • Pim van den Dool