Mailadressen van pedo's gehackt en gepubliceerd

Het OM keurt de actie van hackersgroep Anonymous af.

Rotterdam. Hackers hebben tientallen mailadressen gepubliceerd van mensen die websites voor pedofielen hebben bezocht. Ook proberen de hackers pedowebsites uit de lucht te halen door digitale aanvallen. Het Openbaar Ministerie keurt de actie af.

De hackers, die zich presenteren onder de naam Anonymous, begonnen dit weekend met hun aanval op pedofielen onder de noemer #OpPedoChat. Ze verzamelen e-mailadressen en IP-adressen op pedofielenwebsites en chats en publiceren die op de website pastebin.com. Ze roepen anderen op om hetzelfde te doen. De e-mailadressen komen onder meer van de website van pedofielenvereniging Martijn, die onlangs verboden is door de rechtbank in Assen.

Eén van de gevonden e-mailadressen bleek van een Vlaams gemeenteraadslid. Hij zegt dat zijn mailaccount jaren geleden gehackt is en voor hem niet meer toegankelijk. Het lukte de hackers de website pedofilie.nl enkele uren ontoegankelijk te maken.

Het Openbaar Ministerie „staat niet te juichen” bij dit initiatief, zegt woordvoerder Wim de Bruin. „Het OM wil samenwerken met burgers om criminaliteit te bestrijden maar niet met burgers die strafbare feiten plegen.” Hij sluit niet uit dat lopend onderzoek naar pedoseksuelen schade ondervindt. „Mensen zullen nu misschien kinderporno op hun computer wissen, waardoor wij ze moeilijker kunnen vervolgen.” Of het OM actie onderneemt tegen de hackers kon De Bruin niet zeggen. NRC