Kortkolom sport

Ibrahimovic na Milan bij Paris Saint Germain

Milaan. De Zweed Zlatan Ibrahimovic en de Braziliaan Thiago Silva verruilen de Italiaanse voetbalclub AC Milan voor Paris Saint Germain. Dat heeft clubeigenaar Silvio Berlusconi van Milan gisteren aan de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport gemeld. „Ja, ik heb ze verkocht. We besparen 150 miljoen euro in twee jaar”, verwijst de oud-premier naar het salaris en de transfersom van de spelers. Met de dubbele overgang zou een totaalbedrag van 65 miljoen euro zijn gemoeid. Oud-Ajacied Ibrahimovic (30) werd in Italië kampioen met Inter, Juventus en AC Milan. Tussendoor beleefde hij een minder succesvol seizoen bij Barcelona, waarmee hij overigens wel Spaans kampioen werd. Paris Saint Germain werd vorig jaar gekocht door een Qatarese investeerder. De club stak direct veel geld in transfers. Halverwege het seizoen werd trainer Antoine Kombouaré ondanks de koppositie van PSG vervangen door de Italiaan Carlo Ancelotti, die net als Ibrahimovic voorheen bij Milan werkte – als speler én als trainer. Eerder deze maand trok de Parijse club ook de Argentijnse spits Ezequiel Lavezzi aan. (NRC)

Franse dopingzondaar Di Gregorio voorgeleid

Marseille. Wielrenner Rémy di Gregorio van de Tourploeg Cofidis is gisteren met een andere verdachte voorgeleid in Marseille. De Fransman is onderwerp van een voorlopig dopingonderzoek, voordat een officiële beschuldiging aan de orde kan komen. De 26-jarige Di Gregorio werd dinsdag op de eerste rustdag in de Tour gearresteerd. Di Gregorio, die verdacht wordt van het bezit van doping of verboden medische hulpmiddelen, hield bij het verlaten van de rechtbank zijn onschuld vol. „Ik kan nog steeds naar mezelf in de spiegel kijken. Ik heb nooit doping gebruikt.” Zijn medeverdachte wordt verdacht van het toedienen een verboden middel of medische procedure bij een sportman en het zich illegaal uitgeven voor arts. (Novum)

FC Twente wint ook in Andorra simpel om EL

Andorra. FC Twente heeft ook de return in de eerste voorronde van de Europa League gewonnen. In Andorra won de Enschede voetbalploeg gisteravond voor circa 500 toeschouwers met 3-0 van Santa Coloma. Twente had de thuiswedstrijd vorige week al met 5-0 gewonnen. In Andorra la Vella scoorden Willem Janssen, Peter Wisgerhof en Glynor Plet voor rust. Volgende week speelt Twente – weer eerst thuis – in de tweede voorronde tegen het Finse Inter Turku. Vitesse stroomt in de tweede voorronde in. De Arnhemmers spelen eerst uit tegen het Bulgaarse Lokomotiv Plovdiv. (Novum)

Renner Andy Schleck mist ook Zomerspelen

Luxemburg. Wielrenner Andy Schleck moet ook de Olympische Spelen aan zich voorbij laten gaan. Dat heeft zijn ploeg Radioshack-Nissan gisteren bekendgemaakt. De Luxemburger, dit voorjaar wegens diskwalificatie van de vermeende dopingzondaar Alberto Contador ‘postuum’ uitgeroepen tot Tourwinnaar van 2010, brak vorige maand bij een val in het Critérium du Dauphiné zijn heiligbeen en kon daardoor ook niet aan de Tour meedoen. Bij een MRI-scan bleek deze week dat de breuk goed geneest, maar nog niet volledig is geheeld is. (Novum)