Opinie

    • Youp

Koffers pakken!

None

Consequent is Wilders wel. Hij heeft een dusdanige hekel aan de euro dat hij zijn advocaat handje contantje met dollars betaalt. Dat getuigt van een rechte rug. Een koffer met 75.000 dollar. Althans als je Hero Brinkman moet geloven. Maar wie gelooft Hero nog? Alleen Rita! Moet vaak aan de ouders van Brinkman denken. Zij hebben hun baby toen Hero genoemd. Dan verwacht je toch wat van het kereltje. Niet dat hij eerst mislukt als politieman en daarna het tragische uitlachpiepeltje van politiek Den Haag wordt. Inmiddels heeft Bram Hero gebeld en hem verteld dat het niet waar is van die koffer, waarna Hero tegen Bram heeft gezegd dat hij hem gelooft. Echt waar!

Nu snap ik opeens Eva Jinek, die nog niet zo lang geleden op televisie tegen Diederik Samsom begon over een middeninkomen van anderhalve ton. Dat leek toen een beetje blonde uitspraak, maar nu begrijp ik het. Net als dat Bram volgende week tegen haar zegt: „We gaan met vakantie. Pak jij de koffers?”

Het is lekker komkommernieuws in deze saaie met veel te veel bombarie aangekondigde sportzomer. Het Nederlands voetbalelftal zou Europees kampioen worden en Gesink ging voor een hoge klassering in de Tour. Hoe het met de voetballers gegaan is weten we en voor Gesink geen podiumplek, maar een jodiumvlek. Op zijn eigen Rabobank. Alleen Mart Smeets zit nog in de Tour.

Het beste komkommernieuws kwam deze week uit de buurt van Breda waar de SNB, een slibverwerkingsbedrijf van de overheid, zichzelf aan het wankelen heeft gebracht door met een bonusgeile Duitse bankier in zee te gaan. Derivaten dus. Uiteraard is er een louche advocaat van NautaDutilh bij betrokken, heeft accountant Deloitte tegen een crimineel uurtarief hardop zitten snurken en duikt er in de stukken een aandoenlijk Brabants bestuursmokkeltje op. Loco-dijkgraaf Anke Dielissen, een CDA-mevrouw voor wie de bardienst bij de plaatselijke carnavalsvereniging nog te ingewikkeld lijkt. Die lieverd heeft mee zitten kakelen over de honderden miljoenen. En daar is het dus misgegaan. Het bedrijf is eigenlijk failliet en wordt met allerhande rare trucs overeind gehouden. Wat was hun taak? Slib verwerken! Daarmee verdiende het bedrijf zijn geld. Meer dan dat kunnen ze ook niet. Maar ja, toen kwam er iemand langs en die zei: „Jullie doen het helemaal verkeerd!” Misschien heeft hij Vestia wel als voorbeeld gegeven. Daar ging het ook zo lekker mee.

Op YouTube dwarrelt een treurig verkiezingsfilmpje van bestuurslid Dielissen en daarin eindigt ze met de woorden dat ze goed op de kosten zal letten. Een paar honderd miljoen is inmiddels verdampt. Verder vrees ik dat de advocaat een paar koffertjes met in elk 75.000 dollar heeft ontvangen. Ik kan dat niet bewijzen en als NautaDutilh het glashard ontkent en wil dat ik mijn woorden terugneem, zal ik dat doen. Ik kan goed liegen. En de bankier is ook al een paar keer van dat Brabantse geld naar de hoeren geweest. Weet ik ook zeker. En binnenkort woont er een van de hoofdrolspelers naast die louche Erik Staal op Bonaire.

Ach het is maar geld. Overheidsgeld. Niemand zijn geld dus. In Groningen subsidiëren ze er een pottenpad van. Dat is een geil weggetje waar Groningse overgangslesbo’s kunnen cruisen. Ik zie de dampende dames met hun kort geknipte praktische kapsels, hun aseksuele windjacks, de straffe pas en de uiteraard verplichte skistokken ronddarren. Blijf toch maar weer even hetero. Op eigen kosten. Zonder subsidie dus.

En in Hoek van Holland is geen geld voor derivaten. Daar is het op. In dat dorp wil de PvdA dat de weermannen na een verkeerde voorspelling beboet worden. Want al een paar keer was het mooi weer en toch doodstil in dit Zuid-Hollandse Saint-Tropez. En dat kwam door de foute weerprognoses.

Ondertussen regent het gestaag door. Hoe krijg je zaken deze zomer nog droog? Met een theedoek? Zou zomaar kunnen. Een theedoek is om af te drogen.

    • Youp