Kijktips

None

FILM

Death at a Funeral (Frank Oz, 2007, Duit/GB/NL/VS).

Britse klucht waarin de begrafenis van acteur Matthew Macfadyens vader ontaardt in chaos. Oorzaken: hallucinatiemiddelen en de plotselinge komst van de dwerg Peter (Peter Dinklage, Game of Thrones) die beweert een relatie te hebben gehad met de overledene. Ned. 3, 20.25-21.55u.

Twilight (Catherine Hadwicke, 2008, VS).

Succesvolle tienerfilm zweeft tussen romantiek en horror. De nukkige Bella (Kristen Stewart) verhuist van het zonnige Phoenix naar het altijd regenachtige Forkes. Daar wordt ze verliefd op de mysterieuze vampier Edward (Robert Pattinson). RTL 5, 20.30-23.00u.

Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb (Stanley Kubrick, 1964, GB).

Klassieker, deze komische thriller waarin de nucleaire dreiging op de hak wordt genomen. De film volgt de Amerikaanse president en zijn adviseurs, de defensietop en een Royal Air Force-officier die een nucleaire aanval op de Sovjet Unie moeten voorkomen. Ned. 2, 23.15-00.45u.

ENTERTAINMENT

Over de kop.

Talkshowquiz met Johan Overdevest onderzoekt het gedrag van mensen. In deze aflevering: hoe reageren mensen als ze worden begroet door iemand van wie ze geen idee hebben wie het is? Cabaretier Carolier Borgers en judoka en dj Dennis van der Geest proberen de reacties van die mensen te voorspellen. Ned. 2, 21.05-22.00u.

INFORMATIEF

Olympiapoker.

De Duitse journalist Jens Weinreich werkt al twintig jaar in de sportwereld. In deze documentaire onderzoekt hij hoe het IOC het gastland voor de Olympische Winterspelen in 2018 aanwijst. De regels voor deze competitie zijn volgens Weinreich allesbehalve transparant. Eén ding is duidelijk: het IOC wint altijd. WDR, 23.15-00.45u.