In het Olympisch Park

Het Olympisch Park is klaar. Nou ja, bijna. Toen ik er vandaag en gisteren rondliep, heerste er grote bedrijvigheid en werd er her en der nog asfalt gelegd, gras gelegd en bloemen geplant. Maar de stadions zijn af, de vrijwilligers zijn gearriveerd en de beveiligers – militair en van beveiligingsbedrijf G4S – oefenen hun meeste

Olympisch Stadion

Olympisch StadionOlympisch Stadion

Het Olympisch Park is klaar. Nou ja, bijna. Toen ik er vandaag en gisteren rondliep, heerste er grote bedrijvigheid en werd er her en der nog asfalt gelegd, gras gelegd en bloemen geplant. Maar de stadions zijn af, de vrijwilligers zijn gearriveerd en de beveiligers – militair en van beveiligingsbedrijf G4S – oefenen hun meeste strenge blikken en bevelen op argeloze, net gearriveerde buitenlandse journalisten.

Er moet nog wat worden geplant

Er moet nog wat worden geplantEr moet nog wat worden geplant

Het Olympische Park

Het Olympische ParkHet Olympische Park

Sommige gebouwen zijn indrukwekkend mooi. Het stadion is een stadion – en dan groot. Maar de Velodrome, gemaakt door Hopkins Architects, is een schitterend elegant met hout bekleed gebouw. En ook de Copper Box van Make, waar de handbalwedstrijden plaatsvinden, is prachtig.

Orbit van Anish Kapoor

Orbit van Anish KapoorOrbit van Anish Kapoor

Over Anish Kapoors Orbit – het antwoord van de Britten op de Eiffeltoren – zijn de meningen in Londen verdeeld. Ik vind het als kunstwerk wel passen, het is iets verticaals tussen de verder 2,5 vierkante kilometer horizontale gebouwen.

Verder bevat het park alles wat je denkt nodig te kunnen hebben: er is een supermarktje (met opvallend veel flessen zonnebrandolie), meerdere pinautomaten (je kunt alleen met visa betalen), een apotheek, een postkantoor, een kapper, en een massagesalon. En er zijn natuurlijk meerdere eettentjes, waaronder die grootste McDonald’s ter wereld.

De grootste McDonald's ter wereld

De grootste McDonald's ter wereldDe grootste McDonald's ter wereld

Een vrolijk stukje stoep in het Olympisch Park

Een vrolijk stukje stoep in het Olympisch ParkEen vrolijk stukje stoep in het Olympisch Park

    • Titia Ketelaar