ik@nrc.nl

Ik moest medicijnen ophalen bij de apotheek. Net na mij kwam er een dromerige jongen binnenlopen. Zo’n jongen met krulhaar en een veel te groot hemd aan (het was warm). Verlegen stond hij achter me.

De vrouw achter de balie werd ineens wat onrustig. Haar geoefende oog wist genoeg: „You need morning-after pill?” De jongen schuifelde naar voren, maar hij had niet begrepen wat ze vroeg. „Yesterday...You had sex without protection?” Weer keek hij haar niet-begrijpend aan. „Without condom? Nothing? Unprotected sex?” Er begon hem iets te dagen. Hij werd ook een beetje rood. Toen knikte hij. „We call that the morning-after pill”, zei de vrouw. Blij liep de jongen met pil weer naar buiten. Gek, ik kreeg er een zomers gevoel van.

Ook een ikje? Stuur maximaal 120 woorden naar ik@nrc.nl

    • Louise Koopman