Grote brand Damrak onder controle - oorzaak nog onduidelijk

In een filiaal van snackbar Febo op het Damrak in Amsterdam heeft vanochtend korte tijd een grote brand gewoed. De brandweer sprak in eerste instantie van een “zeer grote brand”, maar de uiteindelijke gevolgen vielen mee. Volgens AT5 zijn er tien lichtgewonden gevallen door het inademen van rook.

Brandweerlieden in actie bij het Febo-filiaal aan het Damrak. Foto Twitter / VideoLogic

In een filiaal van snackbar Febo op het Damrak in Amsterdam heeft vanochtend korte tijd een grote brand gewoed. De brandweer sprak in eerste instantie van een “zeer grote brand”, maar de uiteindelijke gevolgen vielen mee. Volgens AT5 zijn er tien lichtgewonden gevallen door het inademen van rook.

De brandweer zette meerdere wagens en een hoogwerker in om de brand, die even voor 10.00 uur uitbrak, te bestrijden. De brand was even na half elf onder controle. Rond elf uur zei de brandweer tegen persbureau Novum nog enige nodig te hebben om de rook te verdrijven.

Nog onduidelijk hoe groot schade aan Febo is

Een groot deel van het Damrak werd als gevolg van de brand afgezet en het tramverkeer werd tijdelijk gestremd. Een vleugel van het naastgelegen Victoria Hotel werd ontruimd. “De rook is daar naar binnen getrokken”, aldus de brandweerwoordvoerder.

Ooggetuigen maakten op Twitter melding direct na de brand melding van veel rookontwikkeling. De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk. Ook is nog niet duidelijk hoe groot de schade aan de Febo is.

Foto Twitter / VideoLogicFoto Twitter / VideoLogic

    • Pim van den Dool