Zes doden bij lawine Mont Blanc

tion: (FILES) A picture taken on September 16, 2010, shows the Mont-Blanc in the French Alps, at right, are the Mont Maudit and the Dome du Gouter. Six people died and eight were injured in an avalanche on July 12, 2012 in the Mont Maudit, part of the Mont Blanc, said the French Gendarmerie to AFP. AFP PHOTO / JEAN-PIERRE CLATO De Mont Blanc, met links van het midden de Mont Maudit, hier kwamen vanochtend zeker zes alpinisten om bij een lawine. Foto AFP / Jean-Pierre Clato

Bij een lawine in de Franse Alpen zijn zes mensen omgekomen en zeker negen gewonden gevallen. Hulpdiensten zijn nog op zoek naar vermisten.

Het gaat om een groep van 28 alpinisten die op de Mont Maudit, een deel van de Mont Blanc, vanochtend overvallen werden door een lawine. Dat meldt persbureau AP.


Grotere kaart weergeven

De Mont Maudit ligt naast de Mont Blanc. Volgens persbureau AFP zouden er acht gewonden zijn. Het aantal vermisten ligt tussen de twee en vijf mensen, meldt persbureau AFP op basis van Franse autoriteiten. Het is nog onduidelijk welke nationaliteit de klimmers hebben. De hulpdiensten hebben twee helikopters ingezet in de zoektocht naar overlevenden.

    • Hans Klis