Wilders negeert campagne: De Mos definitief niet op PVV-lijst

PVV-kamerlid Richard de Mos tijdens het wekelijkse vragenuurtje in de Tweede Kamer, 15 mei 2012. Foto Hollandse Hoogte / Peter Hilz

Richard de Mos komt definitief niet op de lijst van de PVV. Partijleider Geert Wilders liet vanmiddag per sms weten dat de kandidatenlijst ongewijzigd blijft, schrijft persbureau Novum.

Kamerlid De Mos startte vanochtend een campagne om hem alsnog op de PVV-lijst te krijgen. Wilders reageert:

“Naar aanleiding van de publiciteit rond de heer De Mos deelt de PVV-selectiecommissie mede bij haar besluit te blijven hem niet op de kandidatenlijst te zetten.”

De PVV maakte zaterdag haar kandidatenlijst bekend. De Mos stond daar niet op, naar verluidt omdat Wilders zijn lijst wilde ‘vernieuwen en verjongen’. De Mos liet weten teleurgesteld te zijn en lanceerde een site waarop hij om steun vraagt. Op de site, die wordt ondersteund met het nummer Eye of the Tiger van de rockband Survivor, roept De Mos bezoekers op om Geert Wilders een mail te sturen om zodoende alsnog de vijftigste plek van de PVV-lijst te bemachtigen. Aan het begin van de middag had hij naar eigen zeggen al 2200 steunbetuigingen binnen.

“Als Wilders mij als lijstduwer op plek 50 van de PVV kandidatenlijst zet, dan kan de kiezer zich op 12 september uitspreken, dan zal duidelijk worden of mijn werk als Kamerlid gewaardeerd wordt en of ik door zal gaan als Raadslid in Den Haag.”

Dit kan de 36-jarige De Mos nu dus vergeten, al houdt hij zelf moed, laat hij in een reactie weten. Of hij in de Haagse gemeenteraad blijft is nog onbekend.