Weer

Terwijl op de Balkan en ook in het Spaanse en Italiaanse binnenland temperaturen worden gemeten van 35 tot lokaal 40 graden, is het in Noordwest Europa fris en lijkt daar weinig verandering in te komen. Lagedrukgebieden zijn voorlopig aan zet in onze omgeving en na een rustige avond volgt vannacht alweer bewolking en regen. Alleen in het uiterste Noorden blijft het tot de ochtend droog. De temperatuur daalt bij een afnemende wind naar 9 graden in Groningen tot 14 graden langs de Zeeuwse kust. Morgenochtend gaat het uiteindelijk ook in het Noorden regenen en zo volgt er een regenachtige vrijdagochtend. In de middag blijft het ook niet droog, maar dan krijgt de regen een meer buiig karakter. Het is dan af en toe droog en lokaal kan er een klein gaatje voor de zon in het wolkendek vallen. Wind staat er nauwelijks, alleen in de zuidelijke helft van het land steekt er een briesje op. Langs de Zeeuwse kust wordt dat nog een windkracht 5. Met 16 a 17 graden is het ronduit fris. Zaterdag volgt een aantal (plens)buien. Lokaal komt het ook tot onweer en veel ruimte voor de zon is er niet. Pas in de avond wordt het wat rustiger. Het wordt maximaal een graad of 16. Zondag en begin volgende week blijft het fris en wisselvallig.