Verdachte dubbele moord pleegt vlak voor uitspraak zelfmoord

Na een nachtelijke klopjacht van de politie werd Fred B. vorig jaar aangehouden op een nabijgelegen begraafplaats.
Na een nachtelijke klopjacht van de politie werd Fred B. vorig jaar aangehouden op een nabijgelegen begraafplaats. Foto WFA / Rolf de Feijter

De 29-jarige man die verdacht wordt van de moord op zijn twee ex-schoonouders heeft vannacht zelfmoord gepleegd. Donderdag zou de rechter in Middelburg uitspraak doen tegen Fred B.. Tegen de Belg was levenslang geëist.

B. zat vast in het huis van bewaring in Vught. De recherche doet onder leiding van het Openbaar Ministerie in Den Bosch onderzoek naar het overlijden van de verdachte. De Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) doet ook onderzoek naar de zelfmoord.

Man terroriseerde voormalige schoonfamilie

Volgens het OM vermoordde B. zijn ex-schoonouders om zijn ex-vrouw zo veel mogelijk pijn te doen. Hij vermoordde de 59-jarige man en zijn vier jaar jongere vrouw vorig jaar juli in hun woning aan de Hooge Meestraat in Middelburg. Na een nachtelijke klopjacht van de politie werd hij aangehouden op een nabijgelegen begraafplaats.

Later bleek dat de man zijn voormalige schoonfamilie al langer terroriseerde. Hij mishandelde zijn ex-vrouw in 2010 en stak twee weken daarna haar huis in brand, aldus het OM. Bij de brandstichting liep de verdachte zelf ernstige brandwonden op. Hij lag vervolgens maandenlang in het ziekenhuis.

Openbaar Ministerie niet-ontvankelijk verklaard

De rechtbank in Middelburg heeft het Openbaar Ministerie niet-ontvankelijk verklaard. Een overledene kan niet worden vervolgd voor strafbare feiten. RTL-journalist Koen de Regt meldt dat Fred B. schuldig zou zijn bevonden aan beide moorden, maar dat het het niet meer relevant is welke straf hij opgelegd zou hebben gekregen.

Twitter avatar koenderegt Koen de Regt Rechtbank: het oordeel zou zijn geweest dat Fred B. schuldig is aan beide moorden. Welke straf hij had gekregen is nu niet meer relevant.
    • Lex Boon