Topman van noodlijdende autofabrikant Opel stapt op

Karl-Friedrich Stracke in maart van dit jaar, in de nieuwe Opel (Vauxhaull) Mokka. Foto AP/Frank Augstein

Topman Karl-Friedrich Stracke van de verlieslijdende autofabrikant Opel heeft zijn functie ter beschikking gesteld. Stracke blijft wel aan Opel-eigenaar General Motors (GM) verbonden. Dat maakte Opel vanmiddag bekend.

Tot Opel een opvolger voor Stracke gevonden heeft, wordt het bedrijf vanuit het hoofdkwartier van zijn Amerikaanse eigenaar GM bestuurd. De 56-jarige Stracke trad pas in januari aan bij Opel.

“Ik verlaat deze positie in de wetenschap, dat het met Opel de goede kant op gaat, en verheug me erop in een andere positie voor GM te gaan werken.”

Wat Stracke nu precies voor het autoconcern gaat doen, liet het bedrijf in het midden. Er werd vanmiddag gerept over ‘speciale projecten’, maar wat deze behelzen is niet duidelijk geworden.

Het vertrekt van Stracke komt onverwacht. Twee weken geleden presenteerden hij nog een hervormingsplan om de merken Opel en Vauxhall nieuw leven in te blazen. Hij verlaat het bedrijf met de stellige uitspraak: “Ik ben ervan overtuigd dat Opel/Vauxhall een glansrijke toekomst tegemoet gaat.”

    • Annemarie Coevert