In beeld

The Rolling Stones bestaan een halve eeuw

The Rolling Stones hebben de koppen weer bij elkaar gestoken. Gitarist Keith Richards vertelt aan de BBC dat de rockers, die vandaag hun vijftigjarig jubileum vieren, weer aan het repeteren zijn. "We zijn met iets bezig, ik denk dat het gaat lukken. Maar wanneer? Daar kan ik nog niets over zeggen. We hebben een idee en hebben een paar keer gerepeteerd. Dat voelde goed." Geruchten over een jubileumtournee van de Stones doen al maanden de ronde, maar worden keer op keer ontkend. Gitarist Ronnie Wood zei in april nog dat hij graag weer een plaat wil maken met de Stones, maar dat nog niet aan nieuw materiaal wordt gewerkt. The Rolling Stones stonden op 12 juli 1962 voor het eerst op de planken. Een jaar later scoorden ze hun eerste hit Come On, een cover van Chuck Berry. De laatste plaat van de rockers, A Bigger Bang, stamt uit 2005. Twee jaar na het verschijnen van dat album traden de heren voor het laatst op in Nederland.
The Rolling Stones: Mick Jagger, Keith Richards, Ronnie Wood en Charlie Watts (van links naar rechts). Ze poseren voor The Marquee Club in London, waar zij ooit hun eerste concert gaven onder de huidige bandnaam.
Reuters
The Rolling Stones treden op in het Spaanse Benidorm in 2003.
AFP / Jose Jordan
Mick Jagger (links) en Keith Richards poseren in 2005 in New York.
AFP / Timothy A. Clary
The Rolling Stones treden op in Wembley in Londen in 1973: Mick Jagger, Charlie Watts, Keith Richards and Bill Wyman (van links naar rechts).
AFP
The Rolling Stones in Londen in 1965: Charlie Watts, Brian Jones, Keith Richards, Mick Jagger and Bill Wyman (van links naar rechts).
AFP
Mick Jagger tijdens een optreden van The Rolling Stones in de Rotterdamse Kuip in 2003.
Lex van Rossen
Archiefbeeld van The Rolling Stones, een jaar na hun oprichting in 1962 (van links naar recht): Mick Jagger, Brian Jones, Keith Richards (op de rug gezien), Bill Wyman en Charlie Watts.
Hollandse hoogte
Gitarist Keith Richards (links) en Mick Jagger tijdens een optreden van The Rolling Stones in Madison Square Garden in New York, in 1998.
Hollandse Hoogte
Mick Jagger tijdens een optreden van The Rolling Stones in 1982.
Nils Jorgensen
The Rolling tijdens een persconferentie in New York.
Hollandse Hoogte