Talibaanstrijders doden negen Pakistaanse agenten bij nachtelijke aanval

In het oosten Pakistan zijn vanochtend vroeg negen agenten gedood door Talibaanstrijders. Een gebouw van de politie, waar de agenten lagen te slapen, werd door zes gewapende mannen aangevallen. Bij de schietpartij raakten ook drie mensen gewond raakten.

De agenten die in de stad Lahore zijn aangevallen werden opgeleid tot gevangenisbewakers, aldus politiewoordvoerder Habibur Rehman. De verantwoordelijkheid voor de aanval is opgeëist door de Talibaan.

Tegen persbureau Reuters sprak een woordvoerder van de Talibaan van een gerichte moordpartij. De politie in de desbetreffende regio, Pubjab, zou Talibaan-gevangenen slecht behandelen. In de relatief rustige regio is het de tweede aanval op veiligheidspersoneel in vier dagen tijd. Afgelopen maandag kwamen er zes soldaten en een agent om het leven bij een aanval op een militair terrein.

De Talibaan heeft meer aanslagen aangekondigd.

    • Lex Boon