Muziek

Hersenscan

Dankzij een MRI-scan werd in 2005 bij beeldend kunstenaar Barbara Glastra van Loon een levensbedreigende hersentumor ontdekt. De tumor kon worden verwijderd. Het was een ingrijpende ervaring die Glastra van Loon inspireerde tot het maken van de autobiografische voorstelling Over cirkels, mijn ziel en A-Coustic. Glastra van Loon vroeg aan zes componisten uit verschillende muzikale disciplines om een stuk te schrijven gebaseerd op de magnetische geluiden van het MRI-apparaat. Deze composities worden live uitgevoerd binnen een installatie met geluiddempende torens en lichtgevende kokers.

12, 13 en 14 juli, 20.30 uur, Westergasfabriek. www.westergasfabriek.nl/overcirkels

Robeco Zomerconcerten

De Robeco Zomerconcerten staan dit jaar voor het zomerse gevoel uit het warme zuiden. Favoriete melodieën van klassieke componisten uit landen rond de Middellandse Zee, zoals Puccini, Rossini en Ravel, en het veelkleurige Zuid-Amerika worden uitgevoerd door topartiesten. Met deze week onder anderen Liza Ferschtman op zaterdag 14 juli en Trio Raaven op zondag 15 juli. Ferschtman is een van de bekendste Nederlandse violistes van dit moment, die zowel in ons land als ver daarbuiten zeer succesvol is. In de arrangementen die Trio Raaven maakte voor saxofoon, elektrische gitaar en slagwerk klinkt barokmuziek als hedendaagse pop.

Nog t/m 29 aug, www.concertgebouw.nl/robecozomerconcerten

Breda Live!

Kane, Lefties Soul Connection, Ilse de Lange, Hardwell & Tiësto treden zaterdag op tijdens Breda Live! op het Chasséveld in Breda. Dit jaar is de vierde editie van het festival. De drie voorgaande edities traden al verschillende artiesten voor gemiddeld zo’n 15.000 toeschouwers op.

14 juli, 15.00 - 23.30 uur. www.bredalive.nl