Zeker honderd doden bij ongeluk met tankauto Nigeria

In Nigeria zijn zeker honderd mensen om het leven gekomen bij een ongeluk met een tankauto. De wagen, vol met benzine, crashte op een weg in de olierijke Nigerdelta.

Het grote aantal doden viel toen er plotseling vuur ontstond, terwijl veel mensen de lekkende benzine probeerden af te tappen van het gekantelde voertuig. Zeker vijftig mensen zijn inmiddels met ernstige verwondingen overgebracht naar een ziekenhuis.

De vrachtwagen moest uitwijken om een zware botsing met andere voertuigen te voorkomen, waaronder een tegemoetkomende bus, waarna de tank alsnog verongelukte, zo meldt een woordvoerder van het Emergency Management Agency vanmiddag.

Nigeria is een van de belangrijkste exporteurs van ruwe olie naar de VS en andere landen.

    • Annemarie Coevert