Leer schilderen in Amsterdam

None

Voor kinderen die ervan dromen om kunstenaar te worden, zijn er deze zomer ideale workshops in Amsterdam: de zomerkunstweken in Ateliers Westerdok. In een groot en hoog atelier vertelt organisator Sanne Verdult (41): „Iedere doordeweekse dag kunnen kinderen tussen 7 en 15 jaar hier les krijgen. De mooiste kunstwerken exposeren we na afloop in de Openbare Bibliotheek in Amsterdam. Ook mogen kinderen hun producties verkopen op de kinderverkoopmarkt – de opbrengsten zijn voor de kinderen zelf.”

Ateliers Westerdok zijn vorig jaar begonnen met de zomerkunstweken. Als het mooi weer was, gingen de kinderen soms even buiten werken. De meesten gingen in het atelier aan de slag. Freya en Moos (allebei een jaar of 8) leerden onder meer zeefdrukken op T-shirts en schilderen met dikke verf en vertellen daarover op de website. Moos: „Ik vind het leuk dat je zelf mag weten wat je gaat doen en dat als het is opgedroogd, je eraan kunt voelen.”

Sanne Verdult: „Dit jaar leren we de kinderen onder meer marmeren en schilderen op zijde en porselein. Bij het maken van animatiefilmpjes laten we ons inspireren door de kunstenaar William Kentridge. We werken steeds met gerichte opdrachten. We tillen de lessen op een hoger niveau dan gewoon knutselen en frutselen.”

Kinderen zijn alle dagen welkom, maar mogen ook één of twee dagen inhaken. De mooie schildersezels in het atelier spreken Anna Johanna (7) erg aan. Zij schrijft zich in voor twee dagen portretten en stadsgezichten leren schilderen: „Ik houd erg van tekenen en wil graag iets leren.”

23 juli t/m 31 aug, ma t/m vr 10.30-16.30u. Inl: atelierswesterdok.nl

    • Hille Takken