Komrij herdacht

Foto Leo van Velzen / NRC Handelsblad

De NOS zal de herdenkingsbijeenkomst uitzenden die aanstaande zaterdag, in cultureel centrum Felix Meritis te Amsterdam, wordt gehouden voor dichter en schrijver Gerrit Komrij, zo meldt Boekblad. Onder andere Jan Mulder en Kees van Kooten zullen spreken.

Remco Campert en Ramsey Nasr, de huidige Dichter des Vaderlands, zullen tijdens de herdenkingsdienst een gedicht voordragen. Zanger Huub van der Lubbe verzorgt een optreden. Tussen 12:00 en 13:30 is de herdenkingsbijeenkomst besloten. Tussen 16:00 en 18:00 kan het publiek in Felix Meritis van de voormalige Dichter des Vaderlands afscheid nemen.

Het Letterkundig Museum heeft aangekondigd met een kleine Komrij-tentoonstelling te komen. In 2010 droeg Komrij zijn literair archief over aan het museum. Er zullen brieven, foto’s, aantekeningen en diverse manuscripten te zien zijn, zoals de verschillende versies van het handschrift van de dichtbundel Maagdenburgse halve bollen en andere gedichten (1968).

Komrij wordt donderdag 19 juli ter aarde besteld in het Portugese dorp Vila Pouca da Beira.

 

    • Een onzer medewerkers