Kijktips

None

Film

Mona Lisa Smile (Mike Newell, 2003, VS).

Katherine Ann Watson (Julia Roberts) neemt in de jaren vijftig een baan als lerares kunstgeschiedenis aan op een prestigieuze meisjesschool. Als ze merkt dat haar studentes de syllabus al uit hun hoofd kennen, besluit ze hen in te wijden in de moderne kunst. Intussen moedigt ze haar leerlingen aan verder te kijken dan alleen het vinden van een geschikte man. Daardoor raakt ze in conflict met het conservatieve schoolhoofd. RTL 5, 20.30-22.50u.

Elektra (Rob Bowman, 2005, VS), Catwoman (Pitof, 2004, Aus/VS).

Fans van vrouwelijke superhelden kunnen vanavond hun hart ophalen op Veronica. Die zendt twee films in dat genre achter elkaar uit. Eerst Elektra, met Jennifer Garner in de titelrol. Eigenlijk was haar karakter al overleden in Daredevil, maar in deze film wordt ze tot leven gewekt om aan de slag te gaan als huurmoordenaar. Catwoman wordt over het algemeen aangehaald als een van de slechtste films ooit. Een Amerikaanse criticus vond dat Halle Berry haar Oscar uit 2001 voor Monster’s Ball, voor straf terug moest geven. Veronica, 20.30-22.30u./22.30-00.15u.

Informatief

Keuringsdienst van Waarde.

Een vloer of meubelstuk er ouder uit laten zien dan het is, is hip. Veel mensen willen tegenwoordig een interieur van oud hout. Maar dat hout is vaak helemaal niet zo oud als het lijkt. De Keuringsdienst van Waarde gaat op onderzoek uit. Ned. 3, 20.25-21.00u.

I Was Worth 50 Sheep.

Documentaire. De Afghaanse Sabere (16) wordt op tienjarige leeftijd door haar neven verkocht aan een veel oudere man, die haar mishandeld. Na vier miskramen weet Sabere te ontsnappen. Ze komt in contact met haar moeder. Als zij ziet wat er met haar dochter is gebeurd, probeert ze het huwelijkscontract van Saberes tienjarige zusje te ontbinden. Canvas, 23.05-00.05u.