Film

Tent Academy awards

Op vrijdagavond presenteert TENT de TENT Academy Awards, de jaarlijkse filmcompetitie die de beste afstuderende audiovisuele talenten uit binnen- en buitenland in de spotlights zet. Een internationale jury reikt tijdens de awardavond de prijs uit. De werken zijn nog tot 19 augustus in TENT te zien.

13 juli, 19.30 uur, Filmtheater Cinerama. www.tentrotterdam.nl

Buitenfilm

Deze week zijn er op verschillende locaties in Nederland gratis films te bewonderen in de buitenlucht. Filmtheater De Bussel in Oosterhout vertoont Tapas (14 juli), Plaza Futura in Eindhoven vertoont deze week Fantastic Submarine (13 juli), Adam’s Apples (17 juli) en Medianeras (20 juli). De Verkadefabriek in ’s-Hertogenbosch vertoont in juli en augustus in de openluchtbios iedere woensdag een vrouwenfilm, op donderdag een muziekfilm, op vrijdag een avonturenfilm/thriller en op zaterdag een film uit het programma van het Latin America Film Festival.

Movies that Rock!

Voor het Movies That Rock! festival wordt Strandpaviljoen ZUID op het Scheveningse strand vanaf deze week gedurende de zomer iedere donderdag omgetoverd tot een bioscoop waar muziekdocumentaires en concertregistraties worden getoond. Op 12 juli start het festival met een concertfilm van de Talking Heads. Daarna volgen elke donderdag befaamde docu’s over Bob Dylan, Radiohead, The Chemical Brothers, The Dandy Warhols en Clint Eastwood.

12 juli t/m 6 sept. www.paard.nl

Whores’ Glory

In warme kleuren gefilmd drieluik over de ambivalente levens van prostituees in Thailand, Bangladesh en Mexico. In Thailand zijn vrouwen te zien in een chique tent achter glas. Daar wachten ze tot ze door middel van een nummer opgeroepen worden. In een kleurrijk getto in Bangladesh nemen vrouwen een veel actievere rol aan en duwen de bezoekers hun kamertjes in. En in Mexico bidden de vrouwen naar een macaber vrouwelijk figuur om de realiteit te ontvluchten. Whores’ Glory is noch sensationaliserend, noch moralistisch. Geen voice-over, geen tekst, geen uitleg. Alleen die observaties en die vrouwen die hun verhalen vertellen.