El Hamdaoui: Fiorentina

In onmin geraakte aanvaller vertrekt van Ajax naar Italiaanse club.

Rotterdam. Voetbalclub Ajax heeft spits Mounir El Hamdaoui verkocht aan Fiorentina. De 27-jarige speler vertrekt per direct naar de Italiaanse club, die vorig seizoen als 13de eindigde in de Serie A. Dat meldde Ajax gisteren op de clubsite. El Hamdaoui leek in januari al naar Florence te vertrekken, maar toen ging de overgang op het allerlaatste moment niet door. De Nederlander van Marokkaanse afkomst, die nog een contract voor twee jaar had bij Ajax, werd ruim anderhalf jaar buiten de selectie gehouden bij de landskampioen na een conflict met trainer Frank de Boer. Inhoudelijke details zijn nog niet bekend, maar naar verluidt betaalt Fiorentina ongeveer één miljoen euro voor de spits. Hij zou een contract voor drie seizoenen tekenen. NRC