De Mos voert actie voor plek op PVV-lijst

PVV-kamerlid Richard de Mos tijdens het wekelijkse vragenuurtje in de Tweede Kamer, 15 mei 2012. Foto Hollandse Hoogte / Peter Hilz

Richard de Mos, het Kamerlid voor wie vorige week geen plek was op de kieslijst van de PVV, voert actie om alsnog op de kandidatenlijst te komen.

De Mos noemt de beslissing van Wilders ‘een gigantische mokerslag’ en zegt het te ervaren als ‘een motie van wantrouwen tegen zijn functioneren’. Hij twijfelt daarom om überhaupt nog wel door te gaan voor de PVV. De Mos is naast Kamerlid ook raadslid in Den Haag.

De Mos noemt zijn actie ‘Houd de Mos in de Kamer: zet De Mos op 50’ een ultieme poging om alsnog op de lijst te komen. Op de site, die wordt ondersteund met het nummer Eye of the Tiger van de rockband Survivor, roept De Mos bezoekers op om Geert Wilders een mail te sturen. Op die manier hoopt De Mos alsnog de vijftigste plek van de PVV-lijst te bemachtigen.

De Mos op zijn eigen site:

“Als Wilders mij als lijstduwer op plek 50 van de PVV kandidatenlijst zet, dan kan de kiezer zich op 12 september uitspreken, dan zal duidelijk worden of mijn werk als Kamerlid gewaardeerd wordt en of ik door zal gaan als Raadslid in Den Haag.”

    • Lex Boon