Adressen van pedo's gehackt, OM keurt actie af

Hackers hebben tientallen mailadressen gepubliceerd van mensen die websites voor pedofielen hebben bezocht. Ook proberen de hackers pedowebsites uit de lucht te halen door digitale aanvallen. Het Openbaar Ministerie keurt de actie af.

De hackers die zich presenteren onder de naam Anonymous begonnen dit weekend met hun aanval op pedofielen onder de noemer #OpPedoChat. Ze verzamelen e-mailadressen en IP-adressen op pedofielenwebsites en chats en publiceren die op de website pastebin.com. Ze roepen anderen op om hetzelfde te doen. De e-mailadressen komen onder meer van de website van pedofielenvereniging Martijn, die onlangs verboden is door de rechtbank in Assen.

Eén van de gevonden e-mailadressen bleek van een Vlaams gemeenteraadslid. Hij zegt dat zijn mailaccount jaren geleden gehackt is en voor hem niet meer toegankelijk. Het lukte de hackers de website pedofilie.nl enkele uren ontoegankelijk te maken.

Het Openbaar Ministerie „staat niet te juichen” bij dit initiatief, zegt woordvoerder Wim de Bruin van het Landelijk Parket. „Het OM wil samenwerken met burgers om criminaliteit te bestrijden maar niet met burgers die strafbare feiten plegen.” Hij sluit niet uit dat lopend onderzoek naar pedoseksuelen schade ondervindt. „Mensen zullen nu misschien kinderporno op hun computer wissen, waardoor wij ze moeilijker kunnen vervolgen.” Of het OM actie onderneemt tegen de hackers kon De Bruin niet zeggen.

Onlangs won het Openbaar Ministerie een rechtszaak waarin het vroeg om een verbod op Martijn. Dat de vereniging de wens uitsprak legaal seks te kunnen hebben met jongeren, was volgens het OM niet strafbaar, maar tastte wel de openbare orde aan. Martijn gaat tegen het vonnis van de rechtbank Assen in beroep.