Weer

Het is te fris en wisselvallig voor de tijd van het jaar en het ziet er voorlopig niet naar uit dat we warmte krijgen. Wel neemt de wisselvalligheid vanaf zondag af, maar de dagen daarvoor komt het soms met bakken uit de lucht.

Terwijl de landen rondom het Middellandse Zeegebied over het algemeen profiteren van zon en warmte, komt in Nederland met een westelijke wind het ene na het andere lagedrukgebied voorbij.

Pas vanaf zondag zien we een overgang naderen van zwaar naar licht wisselvallig weer. Het is de komende dagen dus zoeken naar lichtpuntjes. Een kleintje is dat morgen, hoewel niet helemaal droog, een van de betere dagen is deze week.

Vanavond verdwijnt de buiigheid landinwaarts tijdelijk zo goed als helemaal, en zijn er opklaringen. In de kustprovincies valt nog wel een aantal buien, die zich in de nacht weer oostwaarts uitbreiden. Het koelt af naar 11, 12 graden.

Morgen vallen vooral buien in het noorden, en ook Limburg houdt het niet helemaal droog. De rest van het land wel, met af en toe zon. Het Is fris met 16 tot 18 graden.

Vrijdag en zaterdag zijn zeer nat, vanaf zondag rustiger. Warmer dan 18 graden wordt het niet.