Voetballer vrij na drie jaar cel

Palestinian soccer player Mahmoud Al-Sarsak (L) is greeted upon his arrival in Gaza City July 10, 2012. Israel released the Gaza soccer player on Tuesday in a deal to end his intermittent four-month hunger strike after he spent three years behind bars without being put on trial, officials said. REUTERS/Mohammed Salem (GAZA - Tags: POLITICS SPORT SOCCER HEALTH)
Palestinian soccer player Mahmoud Al-Sarsak (L) is greeted upon his arrival in Gaza City July 10, 2012. Israel released the Gaza soccer player on Tuesday in a deal to end his intermittent four-month hunger strike after he spent three years behind bars without being put on trial, officials said. REUTERS/Mohammed Salem (GAZA - Tags: POLITICS SPORT SOCCER HEALTH) REUTERS

Een voetballer van het Palestijnse nationale elftal, die drie jaar vastzat zonder aanklacht, is gisteren vrijgelaten. De 25-jarige Mahmoud Sarsak was de afgelopen negentig dagen in hongerstaking om zijn vrijlating af te dwingen. Volgens Israël was Sarsak lid van de militante Islamitische Jihad. Sarsak heeft deze aantijging altijd ontkend, maar werd gisteren in het vluchtelingenkamp waar zijn familie woont wel feestelijk onthaald door leden van die groepering. Sarsak werd in 2009 op weg naar een voetbalwedstrijd gearresteerd, maar er was niet genoeg bewijs om een rechtszaak te beginnen. AP