Rehabilitatie Mel Gibson faalt

How I Spent My Summer Vacation. Regie: Adrian Grunberg. Met: Mel Gibson, Peter Stormare, Dean Norris. In: 32 bioscopen.

Get the Gringo was de oorspronkelijke titel voor wat nu How I Spent My Summer Vacation heet; een keiharde gevangenisfilm met Mel Gibson. Hij schreef zelf mee aan het debuut van zijn voormalig regieassistent Adrian Grunberg dat in Amerika niet eens de bioscoop haalde.

Zelfspot en spierballen: Mel Gibson werd er groot mee voordat hij de weg kwijtraakte. Je voelt aan alles dat hij met How I Spent zijn reputatie als grijnzende actiester wil rehabiliteren, maar tevergeefs. Na een clowneske clash met de politie wordt hij in het Mexicaanse gevangenis El Pueblito opgeborgen: een staat in een staat met zelfs een ziekenhuis voor een gangsterbaas die een niertransplantatie wil. En dan maar overleven. En kleine jongetjes en mooie meisjes redden en wat verloren miljoenen terugjatten. Glibberig scenario. Rafelige film.

Dana Linssen