Kijktips

scene uit de film Wild Child (2008) FOTO: UPI EMMA ROBERTS (Poppy) and ALEX PETTYFER (Freddie) star in WILD CHILD.
scene uit de film Wild Child (2008) FOTO: UPI EMMA ROBERTS (Poppy) and ALEX PETTYFER (Freddie) star in WILD CHILD.

Film

Bride Flight (Ben Sombogaart, 2008, NL).

Oer-Hollands melodrama over emigratie, geheime liefdes, een afgestane baby en calvinisten in den vreemde. Tijdens een luchtrace anno 1953 van Londen naar Nieuw-Zeeland is een KLM-vliegtuig volgeladen met jonge bruiden (o.a. Anna Drijver en Karina Smulders) die hun al geëmigreerde echtgenoten achternareizen. Ook met Elise Schaap, Waldemar Torenstra, Willeke van Ammelrooy, Pleuni Touw, Petra Lasseur en Rutger Hauer. Ned.2, 20.20-21.10u.

Wild Child (Nick Moore, 2008, VS/GB/F).

De Britse filmstudio Working Title heeft een succesrecept voor subtiele komedies. Na onder meer Notting Hill en Love, Actually was ook Wild Child weer geënt op de spanning die ontstaat waar Amerikanen en Britten elkaar ontmoeten. Ditmaal wordt het wilde Amerikaanse meisje Poppy naar een Britse kostschool gestuurd. Zeer geestig. RTL5, 20.30-22.30u.

Informatief

Beatrix sluit Maasvlakte 2.

Samenvatting van het verslag van de sluiting van de dijk om de Tweede Maasvlakte, afgelopen middag (Ned.2, 13.45u.) door de koningin. Na Botlek, Europoort en Maasvlakte 1 is dit de vierde uitbreiding van de Rotterdamse haven. Ned.1, 19.30-20.00u.

Drama

Berlin ’36.

Televisiedrama, gebaseerd op het verhaal van Gretel Bergmann en de Olympische Spelen van 1936 in Berlijn (maar vol van feitelijke onjuistheden). Om te voorkomen dat de Joodse hoogspringster Gretel Bergmann een Olympische medaille voor Duitsland in de wacht zou slepen, liet Reichssportführer Hans von Tschammer und Osten een als vrouw verklede man deelnemen aan de Duitse selectiewedstrijd. In deze film sluiten de twee rivalen vriendschap. (In het echte leven verloor Bergmann de selectiewedstrijd en emigreerde ze in ’37 naar de VS. Tot op heden weigert ze een voet op Duitse bodem te zetten.) ARD, 20.15-21.50u.