Hier komen de raketten

De bewoners van de Fred Wiggs Tower in Leytonstone, in het oosten van Londen, hebben het de laatste maanden niet makkelijk gehad. Eerst raakten tientallen mensen tijdelijk dakloos door een grote brand. Daarna volgde een inbraakgolf in de lege, uitgebrande appartementen. En nu gaat het Britse leger afweerraketten op het dak plaatsen.

Volgens het ministerie van Defensie zijn de raketten onmisbaar voor de beveiliging van de Olympische Spelen, die later deze maand in de Engelse hoofdstad van start gaan. Maar de bewoners van de flat voelen zich onveilig, nu ze middenin de vuurlinie zitten.

„Het is een beetje eng nu, om eerlijk te zijn”, zei bewoner Iqbal Hossain tegen persbureau AP. Hij woont samen met zijn vrouw en drie kinderen in de Fred Wiggs Tower. „Het gaat om de veiligheid van de Olympische Spelen, maar hoe zit het met onze veiligheid? Als terroristen een aanval willen plegen, gaan ze natuurlijk eerst op die afweerraketten af.”

Dat argument werd gisteren in de rechtbank verworpen. Volgens rechter Charles Haddon-Cave vormen de raketten „geen echt gevaar” voor de bewoners. De veiligheid van de Spelen gaat voor, ook al hebben inlichtingendiensten nog geen concrete dreigingen gemeld.

Binnen enkele dagen worden de afweerraketten op zes daken in Londen geplaatst, waaronder dat van de Fred Wiggs Tower.