De hoge bergen in

Na een rustdag gaan de renners vandaag het hooggebergte in – in de Jura. Maar van een echt zware bergetappe is nog geen sprake. De rit is 194,5 kilometer, van Mâcon naar Bellegarde-sur-Valserine, en telt drie cols, achtereenvolgens de Côte Corlier (tweede categorie), de Col du Grand Colombier (hoogste categorie) en de Col de Richemond (derde categorie). De Colombier, niet te verwarren met de wat zwaardere Col de la Colombière, maakt zijn debuut in de Tour. De berg is 1.500 meter hoog en zo’n 14 kilometer lang. Doordat de Colombier op 60 kilometer van de finish ligt, is het voor ontsnapte renners moeilijker om daarna het peloton voor te blijven. Maar er zullen zeker renners zijn die morgen een aanval doen, zoals wellicht bolletjestruidrager Fredrik Kessiakoff die zijn koppositie in het bergklassement zal verdedigen.