Weer

De zomer in Nederland, die toch al te wensen overliet, bereikt de komende dagen een dramatisch dieptepunt. Het is erg nat en fris voor de tijd van het jaar met slechts een graad of 17. Dit zou halverwege juli normaal gesproken zo’n 23 graden moeten zijn.

Vandaag was het iets warmer, 18 tot 20 graden, maar verre van stabiel. Ook vanavond en komende nacht blijven er verspreid over het land enkele buien vallen. Het koelt af naar 12 tot 14 graden bij aanhoudende zuidwestenwind.

Morgen zit Nederland nog aan de zuidflank van een actieve depressie die over het zuiden van Scandinavië ligt. Dit betekent buien en lokaal ook onweer. Uiteraard zijn ook droge perioden en breekt de zon soms even door. Met een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind wordt het niet veel warmer dan 18 graden.

In de loop van de avond wordt het op de meeste plaatsen droog, vooral langs de kust en boven het IJsselmeer vallen dan nog enkele buien. Het koelt echter wel snel af.

In de loop van donderdag wordt het wat rustiger. Het is ’s middags en in de avond op de meeste plaatsen droog en er is wat meer ruimte voor de zon. Met een matige westenwind wordt het slechts 17 graden. De rest van de week blijft het fris, met vrijdag veel regen en in het weekend buien.