VVD: motorclubs binnenstad uit

Nederland, Amsterdam, Scheldestraat.30 juli 2011.30072011. De Amsterdamse politie heeft gisteravond 43 leden van de Molukse motorclub Satudarah opgepakt. Toen de politie hen controleerde in restaurant Toon aan de Scheldestraat, liep het uit op een ruzie. Er zou met glas zijn gegooid en ook probeerden mannen te vluchten. De ME zette de straat af. Uiteindelijk zijn de leden aangehouden en een GVB bus afgevoerd naar een cellencomplex in Amsterdam Zuidoost. Foto: Amaury Miller Amaury Miller/Hollandse Hoogte

Grote motorclubs moeten uit de binnenstad van grote steden worden geweerd. Dat heeft VVD-Kamerlid Jeanine Hennis-Plasschaert gisteren gezegd. De motorbendes zouden ‘in vol ornaat’ te intimiderend zijn voor het winkelende publiek. De VVD wil dat er een verbod komt op het dragen van clubjacks in groepsverband. Dat zouden gemeenten in de algemene plaatselijke verordening moeten opnemen. Volgens Hennis-Plasschaert hebben politie en horecaondernemers in Arnhem al afspraken gemaakt over het weren van motorclubs met herkenbare jasjes in het centrum. Novum