Urenlange storing treinverkeer Hilversum opgelost

Treinen worden uitgevoerd met het veiligere systeem ERTMS. Foto Hollandse Hoogte / Peter Hilz

De stroomstoring die het treinverkeer van en naar Hilversum dinsdag vanaf 13.00 uur platlegde, is even voor 18.00 uur opgelost. Er is een noodvoorziening geplaatst. Rond 18.30 uur is het treinverkeer hervat.

Het duurt nog wel enkele uren voordat de treinen weer volgens de reguliere dienstregeling rijden, meldt een woordvoerder van Prorail tegenover persbureau Novum.

De storing ontstond vanmiddag iets voor 13.00 uur toen kabels werden geraakt bij graafwerkzaamheden. Tussen Naarden-Bussum en Amersfoort en tussen Naarden-Bussum en Utrecht Overvecht was urenlang geen treinverkeer mogelijk. De NS zette bussen in. Prorail verwachtte eerder nog dat de storing mogelijk tot 22.00 uur kon duren.

Wegens geplande werkzaamheden aan het spoor rijden er de komende dagen ook geen treinen tussen Utrecht en Gouda. Vandaag en morgen rijden er op dit traject helemaal geen treinen, donderdag en vrijdag rijden er minder treinen in een aangepaste dienstregeling.

    • Annemarie Coevert