Storing: geen treinen tussen Amersfoort en Amsterdam tot 22.00 uur

De storing ontstond dinsdag iets voor 13.00 uur toen kabels werden geraakt bij graafwerkzaamheden. Foto NRC / Arjan de Jongh

Door een stroomstoring rijden geen treinen van en naar Hilversum. Naar verwachting is de verstoring pas rond 22.00 uur verholpen, meldt de NS. De storing ontstond dinsdag iets voor 13.00 uur toen kabels werden geraakt bij graafwerkzaamheden.

Twitter avatar ProRail ProRail Hilversum: stroomkabels blijken flink beschadigd. Monteurs werken nu hard aan herstel. Dit zal tot in de avond duren.

Tussen Naarden-Bussum en Amersfoort rijden geen treinen en tussen Naarden-Bussum en Utrecht Overvecht evenmin. De NS heeft bussen besteld om reizigers te vervoeren. Op het traject tussen Amsterdam en Naarden-Bussum worden pendeltreinen ingezet. Reizigers tussen Amersfoort en Amsterdam Centraal wordt geadviseerd via Utrecht Centraal te reizen.

De extra reistijd is meer dan 60 min. Vanwege werkzaamheden aan het spoor rijden er de komende vier dagen ook geen treinen tussen Utrecht en Gouda.

    • Lex Boon