Schadeclaim tegen weermannen blijkt hoax

De PvdA in Hoek van Holland ziet af van een schadeclaim tegen weermannen en -vrouwen vanwege de onjuiste weervoorspellingen.

Rotterdam. De lokale PvdA’ers baarden zondag opzien met de oproep tot een schadeclaim. Volgens de partij wordt vaak ten onrechte slecht weer voorspeld voor de kuststrook en blijven daardoor onnodig strandgangers weg. Hierdoor lopen ondernemers geld mis, in Hoek van Holland zo’n ton per dag.

Gisteren maakte de afdeling op haar website bekend dat het een ludieke actie betrof. Onder bekende weermannen- en vrouwen leidde het bericht tot verontwaardigde reacties. „Stelletje politieke klunzen”, twitterde Marco Verhoef. „Een verwachting is nooit fout! Hij komt hooguit niet uit!” Ook RTL-weervrouw Helga van Leur protesteerde op Twitter.

De PvdA in Hoek van Holland laat weten „blij verrast” te zijn door de belangstelling. Maar de serieuze ondertoon van het bericht blijft overeind, stelt fractielid Jaap de Neef. „Het is vreemd te noemen, zoals ook in de actie stond vermeld, dat de kortetermijnverwachting van het weer, op de ochtend van de dag zelf, niet beter kan.”

Doel van de actie was om aandacht te krijgen voor het feit dat het weer in de kuststrook vaak verschilt van het weer meer landinwaarts. En dat is gelukt, constateert de partij.

De afdeling Hoek van Holland pleit er nu voor om in de zomer een apart weerbericht te introduceren voor badplaatsen en andere toeristische trekpleisters. Novum