Publiek kan zaterdag afscheid nemen van Komrij

De Nederlandse schrijver, dichter, polemist en vertaler Gerrit Komrij overleed vorige week op 68-jarige leeftijd. Foto Hollandse Hoogte / Philip Mechanicus

Liefhebbers van de overleden dichter en schrijver Gerrit Komrij krijgen zaterdag twee uur de tijd om afscheid van hem te nemen. Dat heeft zijn levenspartner Charles Hofman bekendgemaakt.

Vanaf 16.00 uur kan het publiek terecht in Felix Meritis in Amsterdam, waar ook een condoleanceboek kan worden getekend. Komrij overleed vorige week donderdagavond na een kort ziekbed. Hij werd 68 jaar oud.

Komrij was van 2000 tot 2004 Dichter des Vaderlands. Hij debuteerde in 1968 als dichter met de poëziebundel Maagdenburgse Halve Bollen en Andere Gedichten. Daarnaast was hij gevreesd criticus en televisierecensent en schreef diverse essays en romans. Hij vertaalde literair werk en schreef ook liederen en toneelstukken. Tot 1984 woonde Komrij in Amsterdam. Daarna verhuisde hij naar Portugal. Hij overleed in Amsterdam, maar wordt teraardebesteld in Vila Pouca da Beira.

    • Lex Boon