Nederlandse vrouw onder zestien slachtoffers busongeluk Marokko

Een 31-jarige Nederlandse vrouw is gisteravond om het leven gekomen bij een busongeluk in Marokko. Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken vanmiddag bevestigd. Bij het ongeluk kwamen ook vijftien andere mensen om het leven.

De touringcar waarin de Nederlandse zat was bij Essaouira in het westen van het land betrokken bij een ongeluk, zo meldt persbureau Novum. In de bus, die van Casablanca op weg was naar Agadir, zaten geen andere Nederlanders. De vrouw reisde alleen. Haar familie is op de hoogte gesteld van het ongeval.

Het voertuig dat verongelukte sloeg over de kop. Hoe dat kon gebeuren is nog onduidelijk. Volgens Marokkaanse media had de chauffeur mogelijk te hard gereden. Bij het ongeval vielen volgens persbureau AFP zo’n twaalf gewonden. Het dodental van zestien nog verder oplopen, aldus de lokale autoriteiten.

Marokkaanse wegen staan bekend als zeer gevaarlijk

In het noorden van Marokko vond gisteren ook een groot busongeluk plaats. Bij het dorpje Afsou kwamen tien mensen om het leven toen ook daar een bus over de kop sloeg, waarschijnlijk ook doordat het voertuig te hard reed. Bij het ongeluk vielen ook meer dan dertig gewonden.

Marokkaanse wegen staan bekend als zeer gevaarlijk. Volgens cijfers van de overheid komen ieder jaar meer dan vierduizend mensen om het leven door verkeersongelukken. Vooral roekeloos rijgedrag is volgens onderzoek van de overheid de oorzaak van het grote aantal slachtoffers.

Hieronder een kaartje met daarop aangegeven de plaats van het ongeval:


Grotere kaart weergeven

    • Pim van den Dool