Kijktips

** FILE **The Beach Boys are shown in this 1966 file photo. From left are Al Jardine, Mike Love, Dennis Wilson, Brian Wilson and Carl Wilson. Classics such as the Beach Boy's "Good Vibrations" and "Summer Nights" from Grease are among the best-loved songs of the summer. While songs that define summer have been as varied as the artists who've performed them, they all share a common thread: They make you feel good, like the last day of school. (AP Photo/FILE)
** FILE **The Beach Boys are shown in this 1966 file photo. From left are Al Jardine, Mike Love, Dennis Wilson, Brian Wilson and Carl Wilson. Classics such as the Beach Boy's "Good Vibrations" and "Summer Nights" from Grease are among the best-loved songs of the summer. While songs that define summer have been as varied as the artists who've performed them, they all share a common thread: They make you feel good, like the last day of school. (AP Photo/FILE) AP

Film

The Darjeeling Limited (Wes Anderson, 2007, VS).

Regisseur Wes Anderson verplaatst zijn vertrouwde thema – familie en alles wat daarbij komt kijken – ditmaal naar India. Drie broers ondernemen een spirituele reis op zoek naar hun moeder die in een Himalayaklooster zit. Onder al hun snedige gekibbel zitten wanhoop en droefenis die de film meer diepgang geven dan de schitterende vormgeving doet vermoeden. RTL7, 20.30-22.20u.

How to Lose Friends & Alienate People (Robert B. Weide, 2008, GB).

Lichte satire naar het gelijknamige boek van de Britse journalist Toby Young, waarin hij zijn rampzalige carrière beschrijft bij het Amerikaanse glimblad Vanity Fair. Deze tamelijk tandeloze film moet het vooral hebben van de charme van de twee hoofdrolspelers: Simon Pegg als de Engelsman in New York en Kirsten Dunst als zijn collega op de redactie en aspirant romanschrijver. Jeff Bridges is de meedogenloze hoofdredacteur. Veronica, 20.30-22.45u.

Informatief

Allah in Ehrenfeld.

Documentaire over de verwikkelingen rond de bouw van een moskee in Keulen, waar verhoudingsgewijs meer moslims (120.000) wonen dan in elke andere Duitse stad. Om de bouw brak een strijd los tussen voor- en tegenstanders. In deze film wordt de affaire gevolgd vanaf het eerste protest in 2007 tot het ontslag eerder dit jaar van de architect en een dreigende bouwstop, kort voor de voltooiing. ARD, 22.45-00.15u.

Imagine... Just one falsetto.

De Beach Boys, Queen, Jeff Buckley – de falsetstem heeft grote aantrekkingskracht. Wat bezielt mannen om falset te zingen, in een toonhoogte die behoort aan de vrouwenstem? Alan Yentob gaat op zoek naar het antwoord en praat met onder anderen Frankie Valli, Brian May, Philip Bailey en leden van het Harrow School Chapel Choir. BBC 1, 23.35-00.40u.