Inval bij Cofidis-ploeg - Di Grégorio gearresteerd wegens dopingonderzoek

during the fourth stage of the Tour de France cycling race over 214.5 kilometers (133.3 miles) with start in Abbeville and finish in Rouen, France, Wednesday July 4, 2012. Foto AP / Christophe Ena Remy Di Grégorio tijdens de vierde etappe van de Tour de France. Foto AP / Christophe Ena

Op de rustdag van de Tour de France heeft de Franse politie vandaag een inval gedaan bij de Cofidis-ploeg. De Franse renner Rémy Di Grégorio is gearresteerd en meegenomen voor verhoor in zijn woonplaats Marseille.

In Marseille zijn nog eens twee mensen aangehouden. Het drietal zou verdacht worden van het vervoeren van dopingproducten, zo meldt persbureau Reuters.

De gendarmes deden de inval op verzoek van een onderzoeksrechter in Marseille.

Di Grégorio reed vorig jaar nog voor Astana. Daarvoor koerste hij voor Française des Jeux. Vorig jaar won de Fransman een etappe in Parijs – Nice.

Cofidis wilde niet reageren op de inval. Om 16.00 uur staat een persconferentie gepland.

Update 16.09: Cofidis heeft Di Gregorio geschorst omdat hij verdacht wordt van het gebruik van doping. Dat maakte de wielerformatie vanmiddag bekend. Als Di Gregorio daadwerkelijk doping heeft gebruikt, wordt hij ontslagen. Volgens de Franse ploeg gaat het om een “geïsoleerd geval” en staat de deelname van de andere renners in de Tour niet ter discussie.

    • Marije Willems