Babystress ‘Spartacus’

Fabian Cancellara begint langzaam nerveus te worden. Maanden liet hij in het midden wanneer zijn vrouw nu precies was uitgerekend. „Ergens in de zomer”, zei hij steeds. Maar gisteren bleek dat de geboorte zich wel eens sneller zou kunnen aandienen dan gedacht.

Zijn vrouw is uitgerekend op een dag na de Tourfinish, maar met de zwangerschap zou het allemaal zeer snel gaan. Beginnen de weeën eerder, dan stapt Spartacus direct uit de Tour. „Ik neem dan meteen de helikopter naar het ziekenhuis om bij mijn vrouw te zijn als ze moet bevallen”, vertelt hij in Het Nieuwsblad. „Ik heb nog twee belangrijke doelen dit jaar. Een olympische medaille en de geboorte van mijn tweede kind.”

In de tijdrit finishte Cancellara gisteren als derde, op 57 seconden van winnaar Wiggins. „Ik weet waar ik sta, ook met het oog op Londen {Olympische Spelen, red}”, zei hij tegen de NOS. „Ik heb mijn tijdrit gereden, zonder me te focussen op mannen als Wiggins of Evans. Er is nog veel werk, al gaat het wel stilaan de goede kant op. Het moet straks nog veel beter.”