Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
In beeld

Milieu en natuur

Wilde paarden temmen en scheren tijdens Rapa Das Bestas

Elke eerste weekend van juli komen de inwoners van de Spaanse autonome regio Galicia bijeen voor het Rapa Das Bestas-festival. Dan worden honderden (half) wilde paarden bijeengedreven om getemd en geschoren te worden. Ook onderzoeken artsen de dieren en worden ze waar nodig behandeld. Het festival stamt uit de zeventiende eeuw.
De paarden worden ook bekeken door dierenartsen en waar nodig behandeld voor gezondheidsklachten.
Miguel Vidal / Reuters
Miguel Vidal / Reuters
Een inwoner van Sabucedo probeert zich vast te houden aan een wild paard.
Miguel Vidal / Reuters
Miguel Vidal / Reuters
Miguel Vidal / Reuters
Mannen proberen een paard vast te houden om het te temmen en scheren. Elke eerste weekend van juli doen de inwoners van Galicia mee aan dit festival om honderden wilde paarden te temmen.
Miguel Vidal / Reuters
Een vrouw springt op de rug van een wild paard tijdens het Rapa das bestas (het scheren van de beesten). Het eeuwenoude festival is bedoeld voor jonge mannen (en vrouwen) om hun bedrevenheid met het temmen van paarden te laten zien.
Lalo R. Villar / AP
Een man op de rug van een wild paard, afgelopen zaterdag.
Lalo R. Villar / AP
Paarden vechten met elkaar in de drukte terwijl ze bij elkaar gedreven worden door de dorpelingen in de autonome regio Galicia.
Miguel Vidal / Reuters
Twee paarden vechten tijdens het traditionele Rapa das Bestas-festival.
Miguel Vidal / Reuters
Wilde paarden in de heuvels van Sabucedo.
Miguel Riopa / AFP
Half-wilde paarden worden bijeen gedreven door dorpelingen in het Spaanse Sabucedo, veertig kilometers van Santiago de Compostela. Dit wordt gedaan ter ere van het vierhonderd jaar oude festival 'Rapa das bestas'. Hierbij worden de dieren getrimd en gemarkeerd. Ook worden de dieren waar nodig behandeld door veeartsen.
Miguel Riopa / AFP