Weinig verrassingen op de kandidatenlijst van de PVV

In vergelijking met 2010 ontbreken zeven PVV’ers op de lijst.

Afgelopen weekend maakte de PVV bekend welke Kamerleden na de verkiezingen van 12 september mogen terugkeren in de Tweede Kamer. In vergelijking met 2010 ontbreken er zeven PVV’ers op een verkiesbare positie op de lijst. James Sharpe en Hero Brinkman stapten eerder zelf op, net als vorige week Wim Kortenoeven en Marcial Hernandez. Vrijdagavond bleek dat er ook voor Richard de Mos, Jhim van Bemmel en Eric Lucassen geen plek meer is. De Mos gaat tijdens het reces nadenken of hij de PVV nu verlaat, meldde de Volkskrant dit weekend. De Mos is gemeenteraadslid in Den Haag, maar weet niet of hij zijn functie nog kan uitvoeren na deze „motie van wantrouwen” van de PVV. De Mos kwam in november 2010 in opspraak nadat bleek dat hij de functie ‘schoolhoofd’ op zijn cv had gezet, terwijl hij dat nooit geweest is. NRC