Voetbalnieuws

De Franse voetbalbond heeft Didier Deschamps aangesteld als bondscoach. Deschamps, die onlangs vertrok bij Olympique Marseille, volgt Laurent Blanc op, die na het EK opstapte. Deschamps heeft volgens Franse media een contract getekend voor twee jaar, met een automatische verlenging van nog twee jaar als Frankrijk zich plaatst voor het WK in Brazilië in 2014.

Werder Bremen presenteert vandaag Eljero Elia als aanwinst. De 25-jarige vleugelspits ondertekent volgens manager Klaus Allofs een contract voor vier jaar. Werder Bremen betaalt volgens de Duitse krant Bild bijna 6 miljoen euro om Elia over te nemen van Juventus.

Salomon Kalou (26) vervolgt zijn carrière in Frankrijk. De Ivoriaan gaat aan de slag bij Lille, meldt de Franse sportkrant L’Équipe. Er ligt bij de landskampioen van 2011 een contract voor vier jaar klaar. Lille hoeft geen transfersom te betalen voor Kalou, wiens contract bij Chelsea onlangs afliep. Met de Londense club won Kalou afgelopen seizoen de Champions League en de FA Cup.

Ji-Sung Park (31) verruilt Manchester United na zeven jaar voor Queens Park Rangers, meldt de BBC. De Londense club zou naar verluidt 2,5 miljoen euro willen betalen voor Park, die met United onder meer vier landstitels en de Champions League won. Park kwam na het WK van 2002 in het kielzog van Guus Hiddink mee naar PSV. Na drie jaar ging hij naar United.

Ryan Giggs (38) is de aanvoerder van het voetbalelftal van Groot-Brittannië tijdens de Spelen. De 38-jarige Welshman is net als routiniers Craig Bellamy en Micah Richards een dispensatiespeler in het Britse team.

De transfer van Mounir El Hamdaoui van Ajax naar Fiorentina is afgerond. De spits, die al medisch gekeurd is, tekent een contract tot medio 2015 bij de club uit de Serie A. De transfersom bedraagt 850.000 euro. Ajax nam de aanvaller, die bij trainer Frank de Boer uit de gratie was geraakt, twee jaar geleden over van AZ.

Net als Didier Drogba speelt Seydou Keita komend seizoen in de Chinese Super League. Na vier seizoenen vertrekt Keita bij Barcelona. Het contract van de middenvelder uit Mali liep op 1 juli af. Keita kwam afgelopen seizoen weinig in actie. Barça stond open voor een langer verblijf, maar Keita ging daar niet op in. Hij wordt in verband gebracht met de club Dalian Aerbin.