Sheen leeft van afwijkingen

Charlie Sheen en de cast van sitcom Two and a Half Men (2004-2011).
Charlie Sheen en de cast van sitcom Two and a Half Men (2004-2011).

Charlie Sheen Dag Veronica, 20.30 - 00.00 uur

Charlie Sheen is al weer drie stappen verder, maar Veronica eert hem vanavond met een ‘dag’: vijf favoriete afleveringen van zijn oude sitcom Two and a Half Men en de documentaire Charlie Sheen: Bad Boy on the Edge, waarin alle heisa rondom de acteur nog eens wordt naverteld.

En waarom ook niet: Charlie Sheen trok vorig jaar veel aandacht toen de producenten van de sitcom hem ontsloegen wegens wangedrag. Sheen spendeerde zijn salaris aan een doorlopende orgie van drugs, prostitutie, pornoactrices. Hij verbouwde hotelkamers en vrouwen en eindigde zijn avonden vaak in politiecellen en ontwenningsklinieken. Dit alles begeleid door een stroom aan surrealistische uitspraken.

Tv-zender FX zag ook de andere kant: Sheens neergang trok veel ramptoeristen. Wat hij ook doet – twitteren, een theatershow – Sheen genereert altijd spectaculaire cijfers. Dus kreeg hij een nieuwe sitcom, Anger Management, hier vanaf de herfst te zien bij Comedy Central. Wederom blijft Sheen dicht bij zichzelf. Hij speelt een vrouwenverslinder met een agressieprobleem die Charlie heet. Ook deze Charlie leeft van zijn probleem: hij geeft groepstherapie agressieregulatie.

De eerste aflevering trok maar liefst 5,7 miljoen kijkers. Bij de tweede, donderdag, was dat even spectaculair gedaald, met 40 procent, naar 3,3 miljoen kijkers. Nog altijd genoeg voor een zevende leven voor Charlie Sheen. Totdat hij zijn eigen glazen weer ingooit.

    • Wilfred Takken