Marco Kroon gaat leiding geven aan 200 militairen

Marco Kroon wordt compagniecommandant in Oirschot. Vanaf donderdag gaat hij leiding geven aan 200 militairen van het 17de Pantserinfanteriebataljon.

In 2009 kreeg Kroon voor zijn optreden in het Afghaanse Uruzgan de Militaire Willemsorde. Hij kwam begin 2010 in opspraak toen hij werd verdacht van cocaïnebezit. Volgens Kroon was dat in zijn kleding terechtgekomen doordat zijn café gefrequenteerd werd door drugsgebruikers. Dat hij zelf drugs bezeten of gebruikt had, werd niet bewezen. Kroon kon bij defensie blijven werken en zijn militaire onderscheiding houden.

Kroon koesterde al lang de wens om compagniecommandant te worden. De voormalig commandant van de strijdkrachten, Peter van Uhm, en de advocaat van Kroon, Knoops, zullen de commando-overdracht in Oirschot bijwonen.