Lancering De Nieuwe Pers weer uitgesteld - ‘niet het moment’

Mede-initiatiefnemer: zelfs als zich iemand zou aandienen met een zak van een miljoen euro zouden we niet nu live gaan.

De lancering van De Nieuwe Pers deze zomer is van de baan. Mede-initiatiefnemer en oud-hoofdredacteur van De Pers, Jan-Jaap Heij, heeft dat vandaag bekendgemaakt. De zomer zou geen goede tijd zijn om de digitale krant te lanceren.

“Zelfs als zich iemand zou aandienen met een zak van een miljoen euro zouden we niet nu live gaan.” - Heij

In eerste instantie zou de eerste digitale versie van De Nieuwe Pers in juni online gaan. Halverwege de maand werd bekend dat de lancering werd uitgesteld.

Twitter avatar janjaaph Jan-Jaap Heij @jistwit @johanvanboven Het gaat langzamer dan gehoopt en beter dan gevreesd :-)

Heij en mede-initiatiefnemer Ben Rogmans mikten aanvankelijk nog wel op een lancering ‘in de zomer’, schrijft persbureau Novum. Wanneer De Nieuwe Pers nu moet uitkomen, kan Heij niet zeggen. Het is mogelijk dat de krant er helemaal niet komt. “Maar de kans dat het allemaal doorgaat is nog steeds groter dan dat het niet doorgaat.”

De digitale opvolger van het gratis dagblad De Pers moet via een applicatie voor iPad en iPhone worden gepubliceerd. Een los nummer gaat 79 cent kosten, een maandabonnement 2,49 euro. De Pers hield 30 maart na vijf jaar op te bestaan.