Kortkolom binnenland

Kind geeft om milieu, maar laat kraan open

Rotterdam. Als kinderen hun slaapkamer verlaten, laat 60 procent alle elektrische apparaten aanstaan. De meeste kinderen staan graag langer dan tien minuten onder de douche en ze laten de koelkast open als ze drinken hebben gepakt. Dit blijkt uit onderzoek van energieconcern Nuon onder kinderen tussen 6 en 18 jaar. Wel zeggen de kinderen het milieu belangrijk te vinden. Ze weten beter dan zeven jaar geleden welke apparaten stroom verbruiken. Energieverspilling is volgens 70 procent van de kinderen slecht voor het klimaat, tegen 45 procent in 2005. (NRC)

Banden lekgeschoten na wilde achtervolging

Amsterdam. Een wilde achtervolging op de snelweg is gisteren na dertig kilometer geëindigd toen de politie de banden van de verdachten lek schoot. Een Britse auto reed tegen het verkeer in de snelweg op, nadat de twee inzittenden een parkeerwachter in Marken hadden beroofd. De politie achtervolgde de auto tot Amsterdam-Zuid. Nadat de verdachten waren klemgereden, renden ze weg. Een van hen is aangehouden. (NRC)

Dode vrouw gevonden op straat in Rotterdam

Rotterdam. De politie in Rotterdam heeft gisterochtend een dode vrouw gevonden op de hoek van de Donkersingel en de De Pintostraat. De identiteit van de vrouw is nog onbekend. Hoe lang ze op straat heeft gelegen en of ze daar stierf, is eveneens onduidelijk. (NRC)

Rijbewijs dronken fietser innemen is fout

Rotterdam. Negen van de vijfentwintig politiekorpsen nemen soms het rijbewijs in van fietsers die te veel hebben gedronken. Dit mag echter alleen als een motorvoertuig wordt bestuurd, bevestigt het Openbaar Ministerie vandaag in het Nederlands Dagblad. Invordering is toch gebeurd bij de korpsen Brabant Zuidoost, Drenthe, Flevoland, Gooi- en Vecht­streek, Groningen, Limburg-Zuid, Twente, Utrecht en Zaanstreek-Waterland. (Novum)

Spoor tussen Gouda en Utrecht gestremd

Utrecht.In verband met werkzaamheden aan het spoor door ProRail is de treinenloop tussen Utrecht Centraal en Gouda de komende dagen ontregeld. Morgen en woensdag rijden er geen treinen, donderdag en vrijdag slechts beperkt. (NRC)