Formule 1: Webber troeft Alonso af op Silverstone

De Australiër verkleinde zijn achterstand op koploper Alonso in het klassement van de Formule 1.

SILVERSTONE. Mark Webber heeft gisteren op het circuit van Silverstone de Grand Prix van Groot-Brittannië gewonnen. De Australische coureur van Red Bull vocht zich in het laatste deel van de race langs de Spanjaard Fernando Alonso (Ferrari), die vorig jaar nog als winnaar over de finish ging op Silverstone en nu als tweede eindigde. Webbers teamgenoot, regerend wereldkampioen Sebastian Vettel, werd derde.

Alonso was vertrokken van pole-position en reed lange tijd op kop, maar werd in de 48ste ronde ingehaald door Webber. Die had op Silverstone, waar het de hele race droog bleef na een paar regenachtige dagen, voor harde banden gekozen en dat pakte goed uit. Webber kwam met 3,06 seconden voorsprong op Alonso over de finish. „Fantastisch om hier weer te winnen”, jubelde Webber na afloop over de teamradio.

Vettel moest bijna vijf seconden toegeven op Webber en werd gevolgd door de Braziliaan Felipe Massa en de Fin Kimi Räikkönen. De Brit Lewis Hamilton kwam voor eigen publiek niet verder dan de achtste plaats. Zijn landgenoot Jenson Button, wiens beste prestatie op zijn thuiscircuit een vierde plaats is, werd tiende. Voor het dertiende jaar op rij slaagde Button er niet in een podiumplaats te bemachtigen op Silverstone.

In het WK-klassement behoudt Alonso na negen races de leiding met 129 punten. Webber verkleinde zijn achterstand op Alonso en staat nu tweede, met 116 punten. Zijn ploeggenoot Vettel volgt met honderd punten op de derde plaats. Hamilton (92 punten) is vierde. Reuters, Novum