Doe Maar zoekt inspiratie op Twitter - last van ‘writer’s block’?

Kampt Doe Maar met writer’s block? De Nederlandse band roept twitteraars op om vanaf morgen regels te sturen met de hashtag #doemaarmee die deel uit kunnen gaan maken van een nieuw lied.

Nederland Amsterdam 01-11-1999 Portret van Doe Maar bij de presentatie voor de reunie in 1999 bij het Nederlands Pop Instituut. Portrait of Dutch popband Doe Maar at presentation of the reunion in Amsterdam. foto: Roy Tee/Hollandse Hoogte credits required Doe Maar bij de presentatie voor de reünie in 1999 bij het Nederlands Pop Instituut.. Foto Hollandse Hoogte / Roy Tee

Kampt Doe Maar met writer’s block? De Nederlandse band roept twitteraars op om vanaf morgen regels te sturen met de hashtag #doemaarmee die deel uit kunnen gaan maken van een nieuw lied.

Doe Maar geeft de aankomende songwriters alvast wel de eerste zes woorden van het nieuwe lied mee: ‘op een dag komt de dag’. Daar moeten de twitteraars het mee doen, de Nederlandse popformatie komt er kennelijk ook niet veel verder mee.

‘Tweet voor tweet een nieuw lied’

Op de site Doemaarmee.nu worden de tweets van de aankomende liedjesschrijvers verzameld. Elke week voor de komende twee maanden wordt de beste tekstregel door de band uitgekozen. Daarna wordt het lied geschreven en vermoedelijk gespeeld tijdens hun ‘Symphonica in Rosso’-optreden in de Gelredome eind oktober.

De twitteraars delen ook mee in de auteursrechten van het nieuwe lied, schrijft Omroep Brabant. Dit zijn tot nu toe wat ‘kanshebbers’:

Twitter avatar FrankGrootemaat Frank Grootemaat Op een dag komt de dag dat je ziet wie ik ben en niet wat je dacht. Blijf je dan nog hier, of verdwijn je weer diep in de nacht? #doemaarmee
Twitter avatar marleenhuis marleen huisintveld …dat we zien waar t aan lag en hoe t anders kan. De blik weer vooruit, weg met die blonde nare man #doemaarmee
Twitter avatar HennyVrienten Henny Vrienten (fan) Ik lag me suf met alle humorvolle ‘op en dag komt de dag’ teksten @EversStaatOp538 #doemaarmee
Twitter avatar jorisvoeten Joris Voeten http://t.co/0be5Kxwl Om te janken zo slecht!!! Wie maakt zoiets? Die mensen moet Wilders uit het land zetten #doemaarmee
Twitter avatar Snikkelback Ron Plomp Op een dag komt de dag dat Higgs een heel klein deeltje zag #doemaarmee

Wordt het project een grote grap?

Of het initiatief van Doe Maar een succes wordt, moeten we afwachten. De vraag is natuurlijk haalt het nieuwe lied het niveau van bijvoorbeeld een ’32 Jaar (Sinds 1 dag of 2)’?

Zoals hierboven al te lezen was, zullen sommige twitteraars het initiatief van Doe Maar niet al te serieus nemen. Misschien krijgt het wel zelfs het niveau van @Blof_Teksten dat teksten van de Zeeuwese band Bløf parodieert.

Twitter avatar BLOF_teksten BLØF Delfzijl laat een boer, nauwelijks hoorbaar in de wind. De haven is verlaten, tussen het onkruid groeit een hyacint.
Twitter avatar BLOF_teksten BLØF Aan de horizon verdrinkt een zeemeermin achter de vuurtoren van spijt.
    • Hans Klis